lauantai 13. huhtikuuta 2013

Olen listaihminen


Listoissa ja niiden laatimisessa on jotain äärimmäisen kiehtovaa. Asioiden, esineiden, ylipäätään minkä vain kategorisointi ja luettelointi on kerta kaikkiaan mielenkiintoinen juttu. 

Itse kirjoitetussa kauppalistassa on, yhtään sitä väheksymättä, vähemmän vetovoimaa. Se on arkipäiväinen juttu, jota ilman ei järkevistä viikko-ostoksista tulisi yhtikäs mitään. Toisaalta, lukiessani tuntemattoman ihmisen ostoslistaa, voin kuvitella millainen ihminen sen on kirjoittanut, ja haa, lista muuttuu heti paljon vähemmän arkiseksi. 

Olisi hauskaa kahlata läpi omia, menneiden vuosien luetteloita – erityisesti lukemistani kirjoista ja näkemistäni elokuvista. Niitä ei ole, mikä harmittaa vietävästi. Miksi ihmeessä, jos kerran olen lista-ihminen??? En tod osaa sanoa. Nyt tähän tulee muutos. Alan tehdä listoja kaikesta mikä päähän pälkähtää. No, ainakin noista kahdesta. 

Minusta on todella mahtavaa, että tietokoneestakin löytyy muistilappuja ja puhelimesta muistiinpanot-sovellus ihan defaulttina. Sanomattakin on selvää, että post it -laput ovat hieno keksintö. Täyttyvätköhän kotiseinät muutaman vuoden päästä muistilapuille kirjoitetuista listoista, vai miten kehitys kehittyy? Siinäpä muuten idea tapettisuunnittelijoille, post it-tapetti :).

  • laulutunteja 
  • italian kurssi
  • liikuntaa

Tuo on lista tavoitteista, jotka kirjoitin jokunen vuosi sitten pikkuruiselle liitutaululle. Yllätyksekseni sain toteutettua kaikki, vaikka olen tällainen ikuinen aloittaja ja nopea lopettaja. Katsotaan, saavatko italian tunnit jatkoa. Että onko uutta listaa tulossa? Kyllä vain. Siihen kuuluvat ainakin kitaratunnit. Naapuriparat.Ei kommentteja: